2022-02-09

Storskogen ny huvudägare i Hudikhus

Storskogen har den 7 februari 2022 förvärvat 70 procent av aktierna i Hudikhus. Hudikhus grundades 1961 och har sedan 1980 drivits och ägts av Anders Eriksson med familj. Bolaget drivs idag av andra generationens delägare Malin Hagberg, VD, och Tobias Sonerud, säljansvarig, som kommer att fortsätta leda bolaget efter transaktionen.

”Vi är stolta över vårt Hudikhus, ett familjeföretag med lång erfarenhet, värdefull kunskap och personligt engagemang. Sedan starten 1961 har vi tillsammans med våra fantastiska kunder och medarbetare uppfyllt tusentals husdrömmar över hela landet. Vi är nu glada över att få in Storskogen som partner och att tillsammans fortsätta resan och ta bolaget till nästa nivå”, säger Malin Hagberg, VD på Hudikhus.

Storskogen grundades 2012 och är en bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma små- och medelstora bolag med ledande ställning på sin marknad. Gruppen omfattar omkring 100 affärsenheter med sammanlagt över 7000 anställda och en helårsbaserad omsättning på 19 miljarder SEK. Hudikhus kommer att ingå i Storskogens vertikal Producenter, som är en del av affärsområdet Handel.

”Vi är glada över att Hudikhus har valt att bli en del av Storskogen. Bolaget har en stark position och erbjuder högkvalitativa produkter baserat på erfarenhet och kunskap från flera generationer tillbaka och är därför ett attraktivt komplement till vår nuvarande portfölj. Jag ser fram emot att stötta bolagets fortsatta utveckling framöver tillsammans med Malin, Tobias och övriga medarbetare”, säger Jacob Sandström, Investment Director Storskogen.

För frågor, kontakta VD Malin Hagberg, malin.hagberg@hudikhus.se, 0650-54 24 52