Kundberättelser

Martina byggde drömhuset själv

”Jag har aldrig varit rädd för att våga.”

Martina Nordh

Industri möter natur i huset som Martina Nordh har byggt på egen hand. Med en skaparkraft, en målmedvetenhet och ett sunt förnuft har hon skapat sin egen kreativa oas.

– Jag har aldrig varit rädd för att våga, säger hon.

Att få sätta sin egen prägel

När Martina Nordh bestämde sig för att bygga hus hade hon letat efter lägenhet en tid. Dock var utbudet litet och hon ville sätta en personlig touch på sitt framtida hem.

– Jag vill ha det på mitt vis, och det fanns få lägenheter i Ljusdal att välja på. Jag hade tidigare bott i Göteborg där lägenheterna kostar mer än en nybyggd villa i Ljusdal. Det gjorde valet enkelt att bygga själv.

Magkänslan styr

Träslöjden i skolan var Martina Nordhs enda byggerfarenhet, men det hindrade henne inte. Hon tog hjälp av en snickare i åtta dagar när huset blev rest och sedan har hon spacklat, gipsat, slipat, satt upp väggar och lagt tak, med mera. Vänner och familj har varit ett stort stöd där bland annat Martinas byggerfarna pappa hjälpt till under byggprocessens gång.

– Jag har aldrig tvekat på att jag skulle klara det. Visst har det varit tungt i perioder, men när något har gått framåt har jag blivit alldeles pirrig i magen. Jag går mycket på magkänsla, sunt förnuft och tänker att allt ordnar sig.

Inredning full av historia

Den röda tråden i Martina Nordhs hem är industri och natur, och många detaljer är ett hopplock med historia. Matbordet är ett svetsat underrede med en inglasad stalldörr som bordsskiva. Möblerna är ärvda. För en rå industristil är golvet husets slipade betonggrund, och badrummets väggar har Martina spacklat med cementfix.

– Jag vill vara kreativ, det får inte vara ett tråkigt hem. Därför har jag målat flera av husets tavlor och spacklat väggarna på mitt eget sätt. Det blev riktigt bra!

”En otrolig glädje”

När man ska trivas och bo på en plats är det viktigt att detaljerna blir bra, menar Martina Nordh. En utmaning var därför att göra helt nya saker och samtidigt få finishen som man önskar.

– Ibland kliade jag mig i huvudet och undrade var just den träbiten var på ritningen. Men att sedan få spika fast den sista listen var overkligt. Jag var helt utmattad, satte mig på golvet och lät känslorna välla fram. Det var nog först då som jag insåg vad jag hade genomfört. Det var en otrolig glädje! avslutar hon.

”Jag vill vara kreativ, det får inte vara ett tråkigt hem.”

Martina Nordh

Slipad betong till golv

Martina valde att gjuta betonggolv till hela bottenvåningen. Det slipade golvet binder ihop rummen och adderar trots sin hårda yta en varm, flödande känsla till inredningen. Ett betonggolv kommer dessutom att hålla i evigheter. Det är också så gott som underhållsfritt, och kräver endast lite dammsugning och möjligen lite gnuggande för att bli av med enstaka fläckar. Då golvet patineras med tiden ger det hemmet ett livfullt och levande intryck.

Fler artiklar

Visa alla arrow-right

Är ni redo att förverkliga er husdröm?

Ert drömprojekt väntar. Ta nästa steg och kontakta vårt team för personlig kontakt och anpassad offert och kalkyl.

Kontakta oss