Kundberättelser

Nära lugnet på Högfjällsutsikten – Bea Garcias Abisko

”Drivkraften är att få se något växa fram och skapa något ur ingenting.”

Bea Garcia

Rätt läge för att satsa

När de eftertraktade tomterna på Högfjällsutsikten i Sälen blev till salu slog Bea Garcia till. Med planen att bygga fjällstugan Abisko som en extra affärsverksamhet.

– Vi ser en otroligt stor potential i Sälen, säger Bea Garcia.

När Bea Garcia berättar om sitt husbygge märks det att hon är van vid snabba beslut. Hennes driftighet lyser igenom på sättet som hon beskriver tomtköpet.

– När vi hade turen att få tag i en tomt var det inte mycket att tveka över. Området var klockrent, det var självklart att bygga där. Vi kollade på en del andra hus, men det var Abiskos planlösning och stora glaspartier som vi fastnade för, säger Bea Garcia.

Lugnt och stilla

Huset har fantastisk utsikt över fjällen som bjuder in till aktiviteter året runt. Bea med familj hyr ut stugan på heltid via SkiStar till andra besökare som kan njuta av lugnet, stillheten och den friska luften. Familjen är där ett par gånger per år.

– Det fungerar alldeles ypperligt. Vi har hela tiden haft ett kommersiellt syfte med att bygga just i Sälen. Här finns otroligt stor potential. Tack vare den nya flygplatsen som ger nära till Stockholm och Göteborg tror vi att Sälen kommer att växa.

Välja med tillit

Bea Garcia älskar projekt och detta är det andra huset som hon byggt med Hudikhus. Det första huset byggde hon för att sälja omgående, men det nybyggda huset är en del av en mer långsiktig strategi. Att bygga hus på 50 mils avstånd har inte varit något hinder.

– Klart att det finns fördelar med att finnas i närheten för att kolla till bygget. Nu har det blivit många långdistanssamtal med byggaren. Jag tycker ändå att det fungerat bra med både byggfirman och Hudikhus. Det gäller att välja bra företag som du kan lita på, säger Bea Garcia.

Växa fram ur ingenting

Bea Garcia kommer att fortsätta bevaka tomterna i Sälen framöver.

– Drivkraften är att få se något växa fram och skapa något ur ingenting. Allt kring bygget har fungerat väldigt bra. På ett år byggde jag två hus med Hudikhus, och jag skulle gärna göra det igen!

Fler artiklar

Visa alla arrow-right

Är ni redo att förverkliga er husdröm?

Ert drömprojekt väntar. Ta nästa steg och kontakta vårt team för personlig kontakt och anpassad offert och kalkyl.

Kontakta oss