Inspiration

Färgsätt ert Hudikhus

Exempel på exteriör färgsättning fritidshus Alster grå lasyr grått plåttak

Hur ska man tänka när man färgsätter ett hus utvändigt?

I första hand, att ni får det som ni vill ha det.

Olika saker kan vara styrande för färgsättningen, såsom en önskan att matcha befintlig bebyggelse eller regelverk i detaljplan eller områdesbestämmelser. Med utgångspunkt i vad som gäller för just ert bygge får ni välja den färgsättning som mest tilltalar er. För att göra valet av kombinationer enklare har vi satt samman några alternativ som förslag, men ni är fria att hitta den kombination som just ni vill ha.

Ett Hudikhus levereras alltid med obehandlad panel, så att ni ska ha full frihet att välja vilken behandling ni önskar.

Vitt med tegelrött tak

En tidlös färgsättning som andas skärgård och är särskilt framträdande på västkusten.

Vitt vinkelhus med tegelrött tak i skärgårdsmiljö Blidö 23-107

Yttertak av betongtakpannor i Tegelröd 24, med takplåtar i PL42 Brunröd. Fönster i Varmvit NCS S0502-Y, över- och underbleck i PL90 Varmvit och avvattning i PL80 Klarvit. Ytterdörr i Varmvit NCS S0502-Y.

Rött med vita knutar

Sinnebilden av det svenska sommarhuset. En färgsättning som lätt smälter in med befintliga byggnader.

Rött hus stuga med vita knutar Dalarö i skogsmiljö

Yttertak av betongtakpannor i Tegelröd 24, med takplåtar i PL42 Brunröd. Fönster i Varmvit NCS S0502-Y, över- och underbleck i PL90 Varmvit och avvattning i PL80 Klarvit. Ytterdörr i Varmvit NCS S0502-Y.

Vitt med svart tak

Klassisk stram färgsättning som passar på många husmodeller i olika miljöer.

Vitt h-hus med svart tak vid strand Torekov 107

Yttertak av betongtakpannor i Svart 20 (eller plåttak Trend i PL01 Svart), med takplåtar i PL01 Svart. Fönster i Varmvit NCS S0502-Y, över- och underbleck i PL90 Varmvit och avvattning i PL80 Klarvit. Ytterdörr i Varmvit NCS S0502-Y.

Vitt med ljusgrått tak

Nedtonat och stilrent med plåttak eller ljusgrå betongtakpannor.

Vitt ladhus med ljusgrått plåttak Gotland

Plåttak i PL45 Silvermetallic eller betongtakpannor i Ljusgrå 37, med takplåtar och avvattning i PL45 Silvermetallic. Fönster i Varmvit NCS S0502-Y, över- och underbleck i PL90 Varmvit. Ytterdörr i Varmvit NCS S0502-Y.

Grålaserat med ljusgrått tak

En tuff och modern färgsättning med fasad behandlad med till exempel tjärvitriol eller pigmenterad Sioo:x.

Grålaserat ladhus med ljusgrått plåttak Alster

Plåttak i PL45 Silvermetallic eller betongtakpannor i Ljusgrå 37, med takplåtar i PL45 Silvermetallic. Fönster i Silver RAL 7001 eller som på bilden i Furulasyr 1701 med eventuella över- och underbleck och avvattning i PL45 Silvermetallic. Ytterdörr i Mörkgrå NCS S7000-N.

Helrött

En modern variant av den klassiska faluröda, med röda eller furulaserade fönster. Passar också fint med plåttak i PL45 Silvermetallic.

Helrött ladhus Alster 23-90

Yttertak av betongtakpannor i Tegelröd 24, med takplåtar i PL42 Brunröd. Aluminiumbeklädda fönster i Brunröd RAL 3011, över- och underbleck i PL42 Brunröd och avvattning i PL42 Brunröd. Ytterdörr i Mörkröd NCS S4050-Y80R.

Tjärvitriol med granitgrått tak

Fasad behandlad med tjärvitriol eller liknande för ett levande uttryck, som tillsammans med den lite nedtonade mörkgrå färgskalan får huset att smälta in i miljön.

Tjärvitriol timmerhus fjällstuga med granitgrått tak Sonfjället 35-101 i höstig fjällmiljö

Yttertak av betongtakpannor i Granit 21, med takplåtar i PL01 Svart. Aluminiumbeklädda fönster i Antracitgrå RAL 7016. Över- och underbleck samt avvattning i PL01 Svart. Ytterdörr i Mörkgrå S7000-N.

Helsvart

Svart är det nya svarta! Bryt eventuellt av med furulaserade fönster.

Helsvart fjällstuga Sylarna 96 i vintermiljö

Yttertak av betongtakpannor i Svart 20, med takplåtar i PL01 Svart. Fönster i Svart NCS S9000-N eller aluminiumbeklädda i RAL 9005. Över- och underbleck samt avvattning i PL01 Svart. Ytterdörr i Svart NCS S9000-N.

Natur med metallictak

Laserad fasad låter träet synas i all sin naturliga prakt. Tillsammans med silvermetallic-tak och övriga plåtdetaljer ger det ett modernt uttryck.

Naturligt träfärgat ladhus lofthus med metallictak Alster 35-68 FHV

Plåttak, takplåtar och avvattning i PL45 Silvermetallic. Aluminiumbeklädda fönster i Zinkgrå RAL 7038 med över- och underbleck i PL45 Silvermetallic. Ytterdörr i Ljusgrå NCS S3502-Y.

Fler artiklar

Visa alla arrow-right

Är ni redo att förverkliga er husdröm?

Ert drömprojekt väntar. Ta nästa steg och kontakta vårt team för personlig kontakt och anpassad offert och kalkyl.

Kontakta oss