Hitta ert utvändiga uttryck

Genom medvetna val av fasadbehandling, fönsterfärg, takbeläggning och andra utvändiga detaljer kan ni ge ert hus det uttryck som ni önskar.

Färg och typ av fasadpanel

Vi erbjuder tre olika typer av fasadpanel – två stående varianter och en liggande. Panelen levereras alltid obehandlad så att ni ska ha full frihet att välja precis den ytbehandling som ni önskar.

Från vänster: stående ribbpanel på ett hus i serien Ängnö, stående spårpanel på ett hus i serien Alster respektive liggande enkelfaspanel på ett hus i serien Gotland.

Yttertak

Välj mellan betongtakpannor från Benders eller plåttak Trend 475 från Plannja i olika färger.

Färger betongtakpannor

Färger plåttak

Vi har valt ut de mest populära färgerna där det också går att matcha avvattning, taksäkerhet och andra utvändiga plåtdetaljer för en stilren helhet.

Avvattning, taksäkerhet och takplåtar

När man väljer färg på takavvattning, alltså hängrännor och stuprör och relaterade tillbehör, är det vanligt att matcha med antingen fasadens kulör eller takets kulör. Taksäkerhet (snörasskydd, taksteg m.m.) matchas med takets kulör för att smälta in.

Ränndals-, vindskive- och takfotsplåtar

Ränndalar finns på husmodeller med huskroppar i vinkel eller vid tillägg av till exempel en farstukvist eller en takkupa. Ränndalsplåten matchas med takets kulör.

Vindskiveplåten är väl synlig då den avslutar taket mot husets gavel och omsluter vindskivebrädan. Takfotsplåten är mer eller mindre osynlig och avslutar taket längs långsidan ned mot hängrännan. Det är vanligt att matcha båda dessa plåtar med takets färg, men om takavvattningen är av en annan kulör och man önskar att få en inramande effekt på yttertaket så kan man också välja en annan kulör.

Illustration av olika takplåtar, exempel från ett Blidö med vinkel - vindskiveplåt, ränndalsplåt, takfotsplåt
Takplåtarnas placering, exempel på ett hus i serien Blidö.

Fönsterfärger

Våra fönster kommer från Svenska Fönster och går att få i olika färger eller lasyrer. Den överlägset mest populära färgen är Varmvit NCS S0502-Y.

Utvändig aluminiumbeklädnad

Det går att välja till en utvändig aluminiumbeklädnad på fönstren. Den minskar underhållsbehovet och gör det möjligt att färgsätta utsidan av fönstren oberoende av insidans färg.

Fönsterbleck

Underbleck monteras mellan fönsterkarmen och fönsterfodret på alla fönster. Deras färg matchar man vanligtvis med fönsterkarmens. Om det inte är möjligt, till exempel vid vissa laserade fönster, så brukar man matcha underblecken med avvattning och övrig utvändig plåt.

Överbleck monteras på fönster på gavlar som inte skyddas av takfot. Det sitter ovanpå fönsterfodret och man kan således välja att matcha det antingen med foderfärgen eller med fasadfärgen.

Färger överbleck underbleck Ängnö rött med vita knutar
Fönsterbleckens placering, exempel på ett hus i serien Ängnö.

Spröjs

Spröjs kan stärka det traditionella uttrycket på ett hus. Utanpåliggande spröjs matchas med färgen på fönstrens utsida. Observera att spröjsen har samma färg på insidan, så vid val av olika färger på fönstrens in- respektive utsida kommer spröjsens färg inte att matcha den invändiga fönsterfärgen.

Ytterdörr

Välj bland åtta olika ytterdörrsmodeller från Swedoor, i nio olika färger och hitta den kombination som är rätt för just ert hus.

Andra anpassningar av huset

Är ni redo att förverkliga er husdröm?

Ert drömprojekt väntar. Ta nästa steg och kontakta vårt team för personlig kontakt och anpassad offert och kalkyl.

Kontakta oss