Plåtdetaljer och taksäkerhet

Vindskive-, takfots- och ränndalsplåtar

Vindskiveplåtar, takfotsplåtar och ränndalsplåtar matchas vanligtvis med fördel med yttertakets färg, men det går också att matcha till exempel vindskiveplåtar med takavvattningen om den är en annan kulör och man kommer då att få en inramande effekt på yttertaket.

Eventuella midjeplåtar

Lofthusmodeller med förhöjt väggliv som levereras i byggsystem småblock kommer att ha en midjeplåt längs fasaden och den matchas då med fördel med fasadfärgen.

Taksäkerhet

Snörasskydd, taksteg och andra taksäkerhetsdetaljer matchas vanligtvis med takfärgen.

Över- och underbleck

Överbleck monteras ovanför fönsterfodret och kan därför lämpligen matchas med antingen färgen på fodret, eller färgen på fasaden om de är olika. Underbleck matchas vanligtvis med fönsterfärgen, fasadfärgen eller ibland som en egen kontrastfärg tillsammans med andra plåtdetaljer.

Färgval

Det finns inga rätt och fel när det gäller att välja färg på plåtdetaljerna. Få det som ni vill ha det! Vilka färger som är standard och vilka som är tillval för olika produkter framgår av vår leveransdeklaration.

PL01 SvartPL15 Mörk
Silvermetallic
PL20 Mörkgrå
PL42 BrunrödPL45 SilvermetallicPL80 Klarvit
PL90 Varmvit

Kulörer återgivna på digital skärm är att betrakta som vägledande. Granska alltid fysiska prover för korrekt visuell färgåtergivning.

Fler anpassningar

Fönsterfärg och -utformning

Välj färg på fönster och om ni vill ha med eller utan spröjs.

Fönsterfärg och -utformning

Anpassa husets konstruktion efter tomt och familj.

Konstruktion

Välj innerdörrar, tak- och väggpanel och trappa som passar.

Invändigt