Frågor och svar

Att bygga hus är en process med många avgörande beslut och du har säkert en del frågor. För att hjälpa dig på vägen har vi besvarat några av de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Hör gärna av dig till oss om du inte hittar svaret på just din fråga.

På den tomt jag planerar att bygga hus skulle det passa bättre med ett spegelvänt hus. Går det att ordna?
Självklart. En av våra styrkor är just flexibiliteten att kunna anpassa huset så det passar dig och din familj. Vi hjälper dig gärna med en spegelvänd lösning.

Är huset grundmålat när det kommer?
Nej, huset levereras med obehandlad fasadpanel för att du själv ska kunna välja färgsystem. Vill du till exempel måla ditt hus med lasyr eller slamfärg kan huset inte vara grundmålat.

Jag planerar att bygga hus och har hittat en modell jag tycker om, men jag skulle vilja ha huset större. Kan man förlänga huset?
Ja, vi hjälper dig gärna både med att förlänga och förkorta våra husmodeller. Välkommen att kontakta en säljare så får du veta mer om vilka möjligheter som finns.

Vi har hittat ett hus som passar vår familj perfekt. Eftersom vi har så fin utsikt skulle vi vilja ha större fönster i vardagsrummet. Går det att ordna?
Javisst. Vi har många olika fönsteralternativ och hjälper dig gärna med en anpassad lösning så att du kan njuta av den fina utsikten i många år framöver. Välkommen att kontakta någon av våra säljare för information om vilka alternativ som är bäst lämpade för just den husmodell du är intresserad av.

Jag ska bygga hus ute i skärgården, hur gör jag med transporten?
Vi levererar ditt hus till närmaste brygga på fastlandet och förmedlar gärna kontakter till lämpliga skeppare som ingår i vårt nätverk av leverantörer. Välkommen att kontakta någon av våra säljare för information och tips på lämplig logistiklösning för just den ort du vill bygga hus på.

Går det att få huset nyckelfärdigt?
Hudikhus samarbetar med ett nätverk av byggföretag som är vana att bygga våra hus. Vi hjälper dig gärna att anlita rätt underleverantörer och få fasta montagepriser på allt från grund till nyckelfärdigt hus. Välkommen att kontakta en av våra säljare för mer information och offert.

Vi funderar på att bygga hus. Vad kostar det att boka ett möte med en säljare?
Det kostar självklart ingenting att träffa oss. Våra säljare är anställda på Hudikhus och är kunniga rådgivare med mångårig erfarenhet. Vi guidar dig genom hela processen och hjälper dig att fatta beslut i rätt ordning när du ska bygga hus.

Jag har en egen ritning, kan ni tillverka huset efter den?
Vi gör alltid vårt yttersta för att tillgodose våra kunders önskemål. Kontakta någon av våra säljare och berätta om just din husdröm.

Åtar ni er totalentreprenad?
Hudikhus samarbetar med ett nätverk av byggföretag som är vana att bygga våra hus. Vi hjälper dig gärna med byggprojektet från grund till färdigt hus och hjälper dig anlita rätt entreprenad för just ditt husbygge. Välkommen att kontakta en av våra säljare för mer information och offert.

Vi är två familjer som vill bygga hus tillsammans med en planlösning som gör det möjligt att vistas i huset samtidigt och ändå sköta oss själva. Kan ni anpassa ett hus på det viset?
Ja, vi hjälper er gärna att anpassa huset så det passar de behov och önskemål ni har. Välkommen att kontakta en säljare så hjälper vi er att hitta den lösning som passar bäst.

Vad händer med mitt köpeavtal om bygglovet nekas ?
I samråd med din säljare försöker vi i första hand  hitta en reviderad huslösning som passar dig som kund och som är i enlighet med kommunens krav.
Skulle vi mot förmodan inte hitta en alternativ lösning så annulleras ditt köpeavtal med Hudikhus utan kostnad för dig.

Vi ska bygga ett fjällhus och behöver fler sovrum än det finns inritat. Kan vi själva påverka planlösningen?
Naturligtvis kan ni göra det. Vi skräddarsyr ofta våra husmodeller och hjälper dig gärna med dina önskemål. Välkommen att kontakta en säljare så får du veta mer om vilka möjligheter som finns.