Efter stort intresse för vårt visningshus Alster 45-102 på Nybygget har vi tagit fram ytterligare husmodeller i serien. Husserien Alster är moderna ladhus som karaktäriseras av sina stora kvadratiska fönsterpartier, högt i tak och genomtänkta planlösningar. Serien Alster är lika flexibel som vårt övriga modellprogram med möjlighet att förlänga eller förkorta, flytta fönster och ändra planlösningen för att passa tomt och familj.

Se alla modeller i husserien Alster!

Observera att från 19 juli 2023 gäller vår Leveransdeklaration 2022-2 med ett seriespecifikt tillägg för husserien Alster och husmodellen Alster 45-102.

På visningshusområdena Nybygget och Husknuten stundar semestertider. Nybygget har sommarstängt från 10/7 och öppnar igen lördag 11/8 medan det på Husknuten stänger för sommaren 7/7 och öppnar åter måndag 7/8. Observera att Husknuten också håller stängt söndag 2/7.

Om ni vill träffa oss i våra visningshus utanför ordinarie öppettider är ni välkomna att kontakta oss, så hittar vi en tid som passar.

Välkommen till våra visningshus på Husknuten i Västra Frölunda! Söndag 14/5 är det lite extra aktivitet på området och vi bjuder på godsaker i våra visningshus. Hoppas vi ses där!

Serien Sonfjället har varit populär bland de som drömmer om en egen nybyggd fjällstuga, och vi har nu vidareutvecklat den med ett ännu häftigare glasparti och flera nya modeller: Sonfjället 35-77, Sonfjället 35-85, Sonfjället 35-89, Sonfjället 35-93, Sonfjället 35-94 och Sonfjället 35-101 – lofthus med upp till nio bäddar och två WC som med sina nästan fem meter i invändig takhöjd och stora glasparti erbjuder ett fantastiskt ljus och en mäktig rymd.

 

Tveka inte att kontakta oss om ni vill diskutera er dröm om en fjällstuga!

 

Vi har nu uppdaterat våra allmänna avtalsvillkor, som biläggs alla köpeavtal. De går också att ladda ned här:

pdf-symbol-30px Allmänna avtalsvillkor Hudikhus

Vår branschorganisation Trä- och Möbelföretagen (TMF) har tillsammans med Konsumentverket och Villaägarnas Riksförbund tagit fram ”Allmänna avtalsvillkor vid köp av monteringsfärdigt husmaterial – AA 22”, som en följd av att en ny konsumentköplag trädde i kraft i maj 2022. Våra uppdaterade avtalsvillkor är helt i linje med branschstandarden AA22.

Vi har uppdaterat serien Sylarna med nya husmodeller med högt i tak i storstugan och ett fantastiskt glasparti i gaveln. Med en braskamin placerad mitt på gaveln kan man både njuta av utsikten och en sprakande brasa samtidigt. Hitta er favorit-fjällstuga i serien Sylarna!

Från 17 november 2022 har vi uppdaterat vår leveransdeklaration, det vill säga beskrivningen av hur vår husbyggsats är uppbyggd. Aktuell version heter LVD-2022-2 och innehåller mindre justeringar från den tidigare versionen LVD-2022-1.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller vill diskutera hur vi tillsammans kan hitta fram till ett hus som passar just er tomt och familj.

Julen står för dörren och med det kommande ändringar i öppettider på visningshusområdena Nybygget och Husknuten. Nybygget håller öppet som vanligt till och med söndag 11 december och stänger därefter över jul- och nyårshelgerna. Husknuten håller stängt på söndagar i december och öppet normala vardagstider fram till och med onsdag 14 december.

Om ni vill träffas i visningshus utanför ordinarie öppettider går det bra att kontakta oss så hittar vi en lämplig tid!

Tänk om det fanns ett enkelt svar på den frågan! I verkligheten så beror det på väldigt många olika faktorer eftersom fritidshus från Hudikhus nyttjas på många olika sätt och byggs över hela landet. Vi diskuterar gärna med er när ni går i tankarna att bygga fritidshus, och hjälper er att komma fram till vad som är rätt uppvärmningssystem utifrån era unika förutsättningar.

Luft-/luftvärmepump, frånluftsvärmepump, luft-vattenvärmepump, bergvärmepump, elpanna och mekanisk frånluftsventilation – det är inte helt enkelt att sätta sig in i alla de olika alternativ som finns och hur uppvärmning hänger ihop med ventilation. Läs mer om uppvärmning av fritidshus, kolla in exempelberäkningar av specifik energianvändning för ett antal av våra husmodeller, och ta del av sammanfattande beskrivningar av olika systemlösningar under sektionen ”Bygga hus”.

Tveka inte att kontakta oss om ni vill bolla era funderingar!

Från 15 september 2022 har vi uppdaterat vår leveransdeklaration, det vill säga beskrivningen av hur vår husbyggsats är uppbyggd. Ett viktigt inslag har varit att förtydliga och förenkla för er som kund gällande de många möjligheterna att anpassa ert hus, vilket vi också försöker beskriva översiktligt i sektionen ”Anpassa ert Hudikhus”.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller vill diskutera hur vi tillsammans kan hitta fram till ett hus som passar just er tomt och familj.